September 2015 – EFTCO Food voor de ITC Tankreiniging

 

Met trots melden wij dat de tankreiniging van ITC begin deze maand het EFTCO Food assessment ruim voldoende heeft doorlopen. De reiniging van ITC mag zich vanaf 11 september 2015 “EFTCO Food assessed” noemen.  

 

Sinds 2014 heeft de Europese organisatie EFTCO, in samenwerking met de voedingsmiddelenindustrie en een aantal Europese reinigingsstations, een toevoeging aan de bestaande SQAS standaard ontwikkeld. Deze standaard stelt normen rond de voedselveiligheid bij tankreinigingsstations. Inmiddels hebben pas een tiental Europese tankreinigingsstations dit assessment doorlopen, waaronder nu ook ITC. ITC is tevreden met een score van 74% correct geïmplementeerde richtlijnen uit het EFTCO Food assessment. Een officieel verslag is in te zien op de website van EFTCO onder de vermelding van referentienummer 150022.

 

Als voorwaarde voor het doorlopen van het EFTCO Food assessment heeft ITC ook het SQAS (hoofdstuk Core en Tank Cleaning) assessment met een zeer goed resultaat doorlopen. De SQAS is een standaard die in Europa gezien wordt als een norm voor logistieke dienstverleners rond kwaliteit, veiligheid, beveiliging, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. ITC heeft tijdens deze audit een score van 87% correct geïmplementeerde richtlijnen aangetoond, dit is 3% meer dan tijdens het assessment van 2012 en ITC heeft hiermee vooruitgang geboekt. Een officieel verslag is in te zien in de CEFIC SQAS Electronic Database op de volgende  website onder de vermelding van referentienummer 83770.

 

Klik hier om meer informatie te lezen over de certificaten van ITC en om deze te downloaden.

 

ITC EFTCO Food