ITC Holland Transport B.V.
Vorstengrafdonk 71
5342 LW Oss

Algemeen:
+31 (0)412 66 42 30
+31 (0)412 66 42 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Planning:
+31 (0)412 66 42 31
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reiniging:
+31 (0)412 66 42 46
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 Certificaten ITC Holland B.V.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij hebben als transportbedrijf een relatief grote invloed op het milieu en de uitstoot van CO², en voelen daardoor een morele verplichting om dit tot een minimum te beperken. Middels een duurzame bedrijfsvoering proberen wij zo CO²-neutraal mogelijk te werken. Naast dat wij daar veel waarde aan hechten, vinden wij het ook belangrijk dat wij verantwoordelijk zijn voor ons personeel en voor de omgeving van onze organisatie. Hoe wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid trachten te realiseren is op deze pagina te lezen.

 

Duurzaamheid

 

Duurzaam transporteren
Ons wagenpark bestaat volledig uit duurzame Euro 5 en Euro 6 voertuigen. Recentelijk hebben wij veel van de oudere voertuigen de deur uit gedaan en hebben wij duurzame voertuigen aangekocht. Wij kunnen daarom ruim voldoen aan de Europese norm voor voertuigen. Wij onderhouden ons materieel zelf en zorgen daardoor voor optimale zorgvuldigheid en flexibiliteit. Hierdoor dragen wij zorg voor een duurzaam voortbestaan van ons materieel.


'Schoon' rijden vinden wij erg belangrijk. Onze chauffeurs krijgen persoonlijk instructies en opleiding om 'schoon' en 'groen' rijden te stimuleren. Doordat zij bewust rekening houden met het effect dat zij kunnen hebben op de uitstoot, kunnen wij onze CO²-uitstoot aanzienlijk reduceren.


Sinds 2005 zijn wij in het bezit van tankcontainers. Wij gebruiken deze op lange afstanden voor inter-modaal transport via het spoor en het water. Dit gebeurt in samenwerking met de klant en partner-transportorganisaties. Deze manier van vervoeren is een stuk beter voor het milieu dan hetzelfde vervoer volledig via de weg met een tankoplegger. Daarnaast heeft het ook het voordeel dat er in een tankcontainer vaak meer gewicht geladen kan worden, hierdoor zal het aantal containers dat benodigd is voor het transport van een bepaalde hoeveelheid product aanzienlijk verminderen. Samen met de klant proberen we op deze manier een goede balans te vinden tussen de wensen van de klant en duurzaamheid.

 

Duurzaam reinigen
Als eerste bedrijf ter wereld hebben wij een bioreactor ingezet om vethoudend afvalwater van de reiniging van de tanks om te zetten in biogas. Door deze bioreactor hebben wij de mogelijkheid om tanks op een schone en duurzame manier te reinigen. Wij doen dat door verontreinigd afvalwater om te zetten in groene energie (biogas) en schoon water. Samen met leverancier Paques (www.paques.nl) hebben wij deze bioreactor ontwikkeld en getest. Meer over de ontwikkeling, werking en toekomstplannen van de bioreactor is op de pagina over onze bioreactor te lezen. Door het gebruik van een bioreactor hebben wij de hoeveelheid verontreinigd afvalwater die op het riool geloosd moet worden aanzienlijk verminderd. Wij lopen daarom ook voorop als het gaat om de nastreving van de Wet Verontreiniging Oppervlaktewater.

 

Gouden Appel
In 2010 heeft ITC de Gouden Appel gewonnen, een prijs voor duurzaam ondernemen. Onze unieke bioreactor, de eerste in zijn soort, was de voornaamste reden dat de jury voor ITC koos. Het artikel dat bij deze prijs hoorde, is hier te vinden, het filmpje is hier te zien).

 

Lean and Green
Door al deze duurzame initiatieven heeft ITC in september 2012 met een zeer hoge score de Lean and Green Award weten te behalen (zie award). Dit programma, uitgevoerd door netwerkorganisatie Connekt en gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, beloont bedrijven met de Lean and Green Award wanneer zij zich committeren aan een CO²-reductie van minimaal 20% in vijf jaar tijd. Het plan dat wij hebben opgesteld gaat zelfs nog een stapje verder: ITC heeft zich tot doel gesteld een CO²-besparing te realiseren van 24,6% aan het einde van het jaar 2013 ten opzichte van 2008. Met maatregelen als meer inter-modaal transport, chauffeurstrainingen voor zuinig rijden, een bandencontract voor zuinige banden met Michelin en de installatie van een bijzondere bioreactor, is ITC vastbesloten dit ambitieuze, maar realistische doel te halen. Hou onze website in de gaten en kom binnenkort meer te weten over de realisatie van dit doel en nieuwe toekomstplannen.

 

Ontwikkeling van ons personeel
Naast de waarde die wij hechten aan duurzaamheid, hechten wij ook veel waarde aan de opleiding van ons personeel. Chauffeurs zijn voor het behoud van hun rijbewijs verplicht om een bepaald aantal uren aan nascholing te besteden (Code 95). Hier zijn zij zelf verantwoordelijk voor. Wij als werkgever vinden het belangrijk om hen hierin te helpen en geven hen daarom structureel de mogelijkheid om deze nascholing te bewerkstelligen. Wij hebben intern de mogelijkheid om chauffeurs trainingen te geven, hiervoor zijn wij gecertificeerd door het CCV (Contactcommissie Vakbekwaamheid). Wij geven onze chauffeurs op een persoonlijke manier training in bijvoorbeeld 'schoon' rijden, schadepreventie en kennis over het gebruik van verschillende communicatiemiddelen.

 

Betrokkenheid bij onze omgeving
Wij zijn ons bewust van onze functie als maatschappelijk participant in onze eigen omgeving. Daarom ondersteunen wij verschillende verenigingen uit de omgeving. Zo zijn wij bijvoorbeeld hoofdsponsor van R.K.S.V. Achilles (www.achillesreek.nl) uit Reek, dit is de voetbalclub uit het dorp waar ITC Holland Transport B.V. ooit begonnen is. Met deze betrokkenheid bij onze roots hopen wij dat met name de jeugd in Reek zich sportief blijft ontwikkelen en een leuke, leerzame en gezonde tijd heeft.