Over ITC 

Over ITC

Onze historie 

Voor de oorsprong van International Tanktransport Company (ITC) Holland Transport gaan wij terug naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. In het Noord-Brabantse Reek werd vier generaties geleden gestart met het transporteren van producten met paard en wagen. De naam ITC Holland Transport was nog niet geboren, het bedrijf stond bekend onder de naam Linders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg het bedrijf de beschikking over de eerste tankwagen waarmee melk werd vervoerd.

Begin jaren ’50 was het de beurt aan een nieuwe generatie om het bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Het bedrijf ging verder onder leiding van de twee broers Jan en Albert Linders en onder de naam Gebroeders Linders. Midden jaren ’60 werd meer gefocust op het vloeibare transport door uitbreiding van het vervoer van melk. In de jaren ’90 werd er gestart met het vervoeren van containers en kwam er een nieuwe generatie aan het roer: Dominicus en Anita van Schaick-Linders. Het bedrijf, vanaf dat moment genaamd ITC Holland Transport, groeide uit tot de vorm die het familiebedrijf nu kent. Vanaf 1995 werd er toegespitst op het vervoer van uitsluitend vloeibare levensmiddelen.

Het aantal trekkers, opleggers en tankcontainers groeide en het pand in Reek werd verlaten om vanaf 2009 een nieuw pand te betrekken op industrieterrein Vorstengrafdonk in Oss. Daar werd een paar maanden later een unieke bioreactor in gebruik genomen voor de zuivering van het afvalwater van de tankreiniging. Tegenwoordig is ITC Holland Transport een familiebedrijf dat de benodigde schaalgrootte heeft om een gespecialiseerde tanktransporteur te zijn die opereert in heel Europa. Vanaf het jaar 2021 hebben Dominicus en Anita van Schaick-Linders het besluit genomen om zowel de zeggenschap over, als het eigendom van ITC  Holland Transport, over te dragen aan Dionne en Nick van Schaick. Hierbij blijft de toekomst voor het familiebedrijf ITC gewaarborgd en is de vierde generatie aan het roer.

Missie en visie

ITC is de logistieke partner voor de levensmiddelenindustrie, een hoog betrouwbare schakel in het vervoer van vloeibare (grond)stoffen. Partner zijn we doordat we werken met deskundige en vakbekwame medewerkers, en kwalitatief hoogwaardig materieel, om de voedselveiligheid te waarborgen en de hoogste kwaliteit te kunnen leveren.

We bewegen flexibel mee met de behoeften en wensen van de klant, binnen de maximale mogelijkheden van onze organisatie en medewerkers. ITC zoekt de optimale balans tussen zorg en aandacht voor de klanten, maar eveneens aan de medewerkers.

Ons team

dionne

dionne

Directie / Eigenaresse

Nick

Nick

Directie / Eigenaar