Over ITC

Historie | Missie en visie

Historie

Voor de oorsprong van International Tanktransport Company (ITC) Holland Transport gaan wij terug naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. In het Noord-Brabantse Reek werd drie generaties geleden gestart met het transporteren van producten met paard en wagen. De naam ITC Holland Transport was nog niet geboren, het bedrijf stond bekend onder de naam Linders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg het bedrijf de beschikking over de eerste tankwagen waarmee melk werd vervoerd.

Begin jaren ’50 was het de beurt aan een nieuwe generatie om het bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Het bedrijf ging verder onder leiding van de twee broers Jan en Albert Linders en onder de naam Gebroeders Linders. Midden jaren ’60 werd meer gefocust op het vloeibare transport door uitbreiding van het vervoer van melk. In de jaren ’90 werd er gestart met het vervoeren van containers en kwam er een nieuwe generatie aan het roer: Dominicus en Anita van Schaick-Linders. Het bedrijf, vanaf dat moment genaamd ITC Holland Transport, groeide uit tot de vorm die het familiebedrijf nu kent. Vanaf 1995 werd er toegespitst op het vervoer van uitsluitend vloeibare levensmiddelen.

Het aantal trekkers, opleggers en tankcontainers groeide en het pand in Reek werd verlaten om vanaf 2009 een nieuw pand te betrekken op industrieterrein Vorstengrafdonk in Oss. Daar werd een paar maanden later een unieke bioreactor in gebruik genomen voor de zuivering van het afvalwater van de tankreiniging. Tegenwoordig is ITC Holland Transport een familiebedrijf dat de benodigde schaalgrootte heeft om een gespecialiseerde tanktransporteur te zijn die opereert in heel Europa. Inmiddels zijn dochter en zoon, Dionne en Nick van Schaick, ook werkzaam binnen het bedrijf.

Missie en Visie

ITC wil kwalitatief de beste levensmiddelen-tanktransporteur van Europa zijn, door speciale aandacht voor hygiëne, duurzaamheid en voor het welzijn van haar werknemers en haar omgeving.

Binnen ITC werken we met korte communicatielijnen en duidelijke afspraken. Het leveren van kwaliteit is door de hele organisatie verweven. Omdat wij vloeibare levensmiddelen vervoeren, vinden wij het leveren van de juiste service en kwaliteit niet meer dan vanzelfsprekend. Onze dienstverlening loopt 24/7 door, waarbij het belang van de klant altijd voorop staat. Om aan deze wensen te kunnen voldoen, is de flexibiliteit van onze medewerkers van grote waarde. Wij streven naar langdurige relaties met onze opdrachtgevers.

Onze diensten

TRANSPORT

Wij beschikken over verschillende soorten tankopleggers, waardoor voor elk soort product en elke wens van de klant een geschikte oplossing kan worden gevonden.

Cleaning

ITC heeft een tankreiniging in eigen beheer. Op onze thuisbasis in Oss hebben wij de beschikking over twee banen waar wij food tanks kunnen reinigen en apart daarvan hebben wij nog één lijn waar ook non-food (feed, geen ADR) tanks gereinigd kunnen worden.

Overige diensten

Heating, Opslag, Track & Trace en Dashboard.